Zonneboiler

Er zijn steeds meer moderne vormen van energieopwekking die zorgen dat je flink kunt besparen op de energierekening. Zeker wanneer je bij de plaatsing eerst nu direct een aantal offertes aanvraagt en zo de goedkoopste leverancier en monteur kunt kiezen. Het installeren van een zonneboiler is hier een goed voorbeeld van. Met deze methode kan je de rekening voor je gasverbruik flink terugschroeven. De gemaakte kosten voor het plaatsen haal je er dan gemakkelijk uit en meer. Zolang je op een aantal zaken let kan er eigenlijk alleen maar voordeel hieruit gehaald worden.

Waarom kiezen voor een zonneboiler?

Een zonneboiler zorgt ervoor dat op een natuurlijke manier het water en de woning worden opgewarmd. Dit betekent dus dat er geen gas voor verbranding gestookt hoeft te worden. Dit is erg interessant omdat het goed is voor het milieu en goed voor de portemonnee. Het systeem van een zonneboiler is eigenlijk te vergelijken met dat van zonnepanelen. Ook die kan je laten plaatsen om op een natuurlijke manier het één en ander te besparen. De zonneboiler vangt ook zonlicht op door panelen op het dak. Er zijn dus veel raakvlakken tussen de systemen.

De verschillen

Het is wel belangrijk om te weten dat er ook een aantal verschillen tussen de zonneboilers en de zonnepanelen zijn. Dit maakt het kiezen voor één van beide systemen mogelijk wat makkelijker voor jou. Dat komt namelijk omdat zonnepanelen elektriciteit opwekken. Een zonneboiler daarentegen is er voor het opwekken van warmte. Het warmt bijvoorbeeld water dat voor allerlei toepassingen gebruikt kan worden op. De systemen kunnen dus ook naast elkaar bestaan. Ze kunnen elkaar echter niet direct vervangen. Het is goed om te bedenken welke van de twee systemen voor jou de meeste besparing zal opleveren.

Direct plaatsen

Wanneer je een offerte hebt aangevraagd en een keuze hebt gemaakt, dan kan je de zonneboiler direct laten plaatsen. Zoek ook even goed uit wat de terugverdientijd is. Dit is namelijk niet heel erg lang. Na een korte periode begin je dus met het echte besparen ten opzichte van de oude situatie waarin je veel meer gasverbruik had. Zelf wanneer je de onderhoudskosten meerekent voor de zonneboiler is dit geen probleem.