Markiezen

Markiezen zijn hele specifieke zonneschermen. Ze zijn vaak wat stijlvoller dan de meer gebruikelijke zonweringsystemen. Het is dan ook zo dat markiezen vooral geschikt zijn voor bepaalde soorten woningen. Het is immers niet direct gelijk aan een knikarmscherm. Het heeft meer weg van het uitvalscherm. Hoewel markiezen al vele jaren gebruikelijk zijn, zijn er nog altijd hele nieuwe modellen die op de markt komen waarbij nieuwe technieken en stoffen worden gebruikt. Daardoor is de keuze zeer uitgebreid en kan je beter even in contact treden met een expert om een goede optie te vinden.

Zonwering plaatsen

In de eerste plaats is de functie van een markies het buiten houden van de zon in jouw woning. Als je dus nieuwe zonwering wilt laten plaatsen, dan zijn deze schermen in ieder geval de overweging waard. Vaak zijn de frames nog van hout, maar soms heb je ook markiezen van aluminium. De kosten voor het plaatsen van de zonwering hangen onder andere af van het type dat je kiest. Daarnaast is het zo dat de markiezen vaak een soort behuizing om zich heen krijgen. Zo blijven ze beschermd tegen vochtigheid wanneer ze niet gebruikt worden.

Andere soorten zonwering

Een markies is eigenlijk een soort smaakvolle vervanging voor bijvoorbeeld een zonnescherm, een rolluik, een shutter of voor luxaflex. Ze zijn er in verschillende vormen, zo heb je het traditionele model markies, maar heb je ook het zogenaamde petmodel markies. Dat maakt ook dat je iets meer vrijheid in de keuze hebt. Vraag daarom nu hier een offerte aan voor beide variaties. Zo kan je ook zien wat de verschillen in prijs zijn voor het plaatsen van zonwering. Dit kan je dan weer vergelijken met de andere soorten zonwering.

Ophangen markiezen

Wanneer je kiest voor markiezen, dan kan je deze het best laten ophangen door een gespecialiseerd bedrijf. Het is immers zo dat ze wel goed recht moeten hangen. Zo heb je er het beste voordeel van. De kosten voor het plaatsen van markiezen zitten dan ook vooral in het werk dat ter plekke gedaan moet worden. Je kunt bijvoorbeeld ook goedkope markiezen nemen en dan wat meer geld uitgeven aan een expert voor de plaatsing.