Tegelzetter

Er zijn twee plekken in huis die net iets vaker worden vernieuwd dan de rest van de woning. Het gaat dan natuurlijk over de badkamer en de keuken. Deze moet je dan ook vaak laten betegelen. De tegelzetter is hier de juiste man voor. Zeker wanneer je kiest voor een vakman die het werk al jarenlang beoefend. Tegels zetten is immers een klus die een scherp oog vereist en die niet zomaar even snel gedaan moet worden. Bovendien is dit niet iets wat je zomaar even snel zelf onder de knie hebt.

De soorten klussen voor een tegelzetter

Tegels zetten is een echt specialisme. Ten eerste omdat je ze op een bepaalde manier moet plaatsen. Daarvoor heb je mortel nodig. Tegenwoordig kan het soms ook met speciale tegellijm. Het is eigenlijk zoiets als het werk van een metselaar, maar dan voor binnen. De plekken die het meest worden betegeld zijn de badkamer, de keuken en het toilet. Al zijn er ook toepassingen voor woonkamers en slaapkamers te bedenken. De tegelzetten moet onder andere alle tegels op de juiste maat kunnen snijden om het geheel passend te maken.

Netjes afwerken

Het belangrijkste van het zetten van tegels is misschien wel dat je er ook na het plaatsen van de tegels nog werk aan hebt. Het geheel moet immers goed worden afgewerkt. Zeker omdat alles wat je maakt in het zicht zit moet het er goed uitzien. Daarom is het beter om dit door een vakman te laten doen die al enige jaren met dit werk bezig is. Zo kan hij direct zien waar op gelet moet worden in de ruimte die je betegeld wilt hebben. Dit kunnen ook dingen zijn die je zelf over het hoofd zal zien.

De soorten tegels

Het vak van tegelzetter is op een bepaalde manier nog zeer divers te noemen ook. Het kan immers om verschillende ruimtes gaan, maar ook om verschillende soorten tegels. Zo zijn er bijvoorbeeld vloertegels. Daarbij is er ook nog een onderscheid tussen tegels die geschikt zijn voor vloerverwarming of niet. Daarnaast zijn er ook wandtegels. Deze zijn ook anders dan vloertegels. Het voegen van tegels is daarbij het belangrijkste.