Vloerisolatie

Geld besparen kan je het gemakkelijkst doen door te zorgen dat de isolatie van je woning op orde is. Denk hierbij dus ook aan de isolatie van je vloer. Vraag direct een offerte aan wanneer je dit nog niet hebt laten verzorgen. Door de vloer goed warmtebeschermend te maken kan je zorgen dat je vele euro’s op jaarbasis in je portemonnee kunt houden omdat je deze niet aan de energierekening hoeft uit te geven. Dit is natuurlijk erg aantrekkelijk en daarom is het goed om hier direct werk van te maken.

Manieren om de vloer te isoleren

Er zijn twee manieren waarop je de isolatie van de vloer kunt laten verzorgen. Allereerst kan je de vloer direct zelf laten isoleren. Dat kan je doen aan de hand van isolatieplaten voor de vloer, ook wel vloerisolatieplaten genoemd. Dit is de meest directe vorm. Daarnaast kan je kiezen voor kruipruimte-isolatie. Het is zelfs aan te raden om deze vormen allebei te kiezen. Zo heb je zekerheid met betrekking tot de bescherming van de warmte en een bescherming tegen vocht uit de vloer. Daarom zijn beide vormen interessant.

Wat kost vloerisolatie?

De kosten voor vloerisolatie hoeven geen probleem te zijn. Je kunt dit namelijk vrij snel terugverdienen door de hoeveelheid besparing die je doet. Dit hangt wel af van de soort isolatie die je kiest. Wanneer je kiest voor vloerisolatieplaten, dan moet je al snel rekenen op een prijs rond de tien euro per vierkante kilometer. Een optie waarbij je PUR-isolatieschuim laat gebruiken kost rond de 17,50 per vierkante meter. Gebruik je isolatiebeton, dan kom je ook ongeveer op deze prijs uit. Het hangt dus af van wat voor jouw woning het beste is.

Wat bespaar je hiermee?

Wanneer je het goed aanpakt, dan kan je enkele honderden euro’s op jaarbasis beschermen. Denk aan ongeveer tien procent op je energierekening. Je zal wel de eerste paar jaar de investering moeten terugverdienen, maar dit duurt niet heel erg lang. Een snelle rekensom leert dan dat dit de investering met gemak waard kan zijn. Laat dit even voorrekenen door de specialist om zeker te zijn van de kosten en de opbrengsten.