Spouwmuurisolatie

Wat is nu eigenlijk spouwmuurisolatie? Het is namelijk iets waar je veel over hoort en wat belangrijk is voor je wooncomfort, maar de kans is groot dat je het nog nooit zelf gezien hebt. Het is daarom dus ook voor veel huiseigenaren een vraag of zij iets hebben aan spouwmuurisolatie. Daarnaast is het al helemaal de vraag hoe dit aangelegd moet worden en wat de kosten daarvan zijn. In dat geval is het beter om dit gewoon met behulp van een vakman te doen. Deze kan direct zien of je hier profijt van kunt hebben.

Wat is spouwmuurisolatie?

Muren die uit twee delen bestaan, een binnenmuur en een buitenmuur, worden ook wel spouwmuren genoemd. Dat is vanwege de ruimte die tussen de muren in zit, dit is namelijk de spouw. In deze ruimte kan isolatie worden aangebracht. Daarmee kan je zuiniger wonen. De warmte is immers gemakkelijker in een woning vast te houden. Daardoor hoeft er minder gestookt te worden om met de centrale verwarming de ruimte op temperatuur te krijgen. Bovendien zorgt de spouw ervoor dat vocht wordt opgevangen zodat dit niet je woning in trekt.

Wie legt spouwmuurisolatie aan?

Om spouwmuurisolatie aan te laten leggen kan je het best een specialist in de arm nemen. Deze kan bijvoorbeeld met glaswol, EPS-parels, PUR-isolatieschuim of een ander isolerend middel de ruimte tussen de muren opvullen. Dit betekent dus ook dat de kosten kunnen variƫren. Dit is afhankelijk van het materiaal dat ervoor gebruikt gaat worden. De prijs wordt dan over het algemeen per vierkante meter bepaald. Vraag daarom direct hier een offerte aan zodat je een keuze kan maken voor de juiste vorm van isolatie voor jouw muren.

Waarom spouwmuurisolatie?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende mogelijkheden als het om duurzaam verwarmen gaat. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een zonneboiler. Ook kan je energiezuinig met de verwarming omspringen door voor zonnepanelen te gaan. Spouwmuurisolatie werkt echter ook heel goed in combinatie met deze methoden. Het is dus niet de keuze voor de ene of de andere, maar vaak een onderdeel van een heel project. Spouwmuurisolatie is namelijk ook goed om de warmte van de zonneboiler te bewaren.