Dakdekker

Het beroep van dakdekker klinkt misschien wat ouderwets. Toch is het misschien wel actueler dan ooit. Dat komt omdat een dakdekker van heel veel markten huis is. Alleen al doordat er zo veel verschillende soorten daken zijn, moet hij van veel verschillende dingen kennis van zaken hebben. Hij kan je dan helpen bij bijvoorbeeld het repareren van je dak wanneer je daklekkage blijkt te hebben. Daarnaast kan hij natuurlijk ook gewoon van dienst zijn bij de aanleg van een dak als je nieuwbouw gaat plegen. Dit kan hij op verschillende manieren verzorgen.

De werkzaamheden van een dakdekker

Een dakdekker is een echte vakman. Het is immers zo dat het leggen van een dak een zeer precies werk is. Het dak moet immers beschermen tegen de weersomstandigheden. Dat betekent bijvoorbeeld dat er geen neerslag doorheen mag sijpelen. Dit geldt zowel voor een schuin dak met dakpannen als voor een plat dak dat met dakleer is bedekt. Dakleer wordt ook wel bitumen genoemd. Of het draagt de naam dakbedekking. Een goed dakdekkersbedrijf kan al deze verschillende soorten dakbedekking voor je leggen wanneer de situatie daar om vraagt.

Welke bedekking op welk dak?

De beste optie voor jouw dak hangt natuurlijk ook af van het soort dak dat je hebt. Een plat dak kan over het algemeen het best met bitumen worden gedekt. Dit is dus bijvoorbeeld veel het geval bij schuurtjes in woonwijken. Ook veel kantoorpanden worden op deze manier gedekt. Een schuin dak daarentegen krijgt juist vaker dakpannen. Er zijn ook nog een aantal andere vormen. Groene bedekking, een duurzame vorm, komt steeds vaker voor tegenwoordig. Veel dakdekkersbedrijven hebben hier ook nieuwe kennis over opgedaan inmiddels.

Dakreparatie laten uitvoeren

Zoals gezegd kan je hier direct een offerte aanvragen om een nieuw dak te laten bedekken. Je kunt echter ook een dakdekker inschakelen als je oude dak niet meer voldoet. Wanneer je bijvoorbeeld lekkage aan jouw dak hebt, dan kan de dakdekker langskomen om dit te repareren. Ook voor deze situaties kan je nu direct een offerte aanvragen bij een dakdekkersbedrijf dat kwalitatief hoogwaardig werk aflevert. Vaak worden dan wat vervangende delen geplaatst en is het probleem verholpen.