Schuifpui

Steeds vaker wordt ervoor gekozen om de klassieke achterdeur te vervangen door een schuifpui. Soms gebeurt dit in combinatie met het bouwen van een serre, maar soms wordt deze ook gewoon geplaatst in plaats van de oude achterdeur. Dit is natuurlijk een flinke klus omdat er bijvoorbeeld in de buitenmuren moet worden gezaagd. Je kunt dit dus beter ook niet zelf doen. Het is beter om een vakman in te huren die het werk kan adviseren en uitvoeren. Daardoor zal je met grote waarschijnlijkheid een beter resultaat te zien krijgen.

Waarom een schuifpui?

Waarom zou je eigenlijk voor een schuifpui kiezen? Daar zijn een aantal redenen voor. In eerste instantie gaat het dan vaak over de hoeveelheid licht die je woning binnen kan komen. Door de schuifpui te nemen kan je een hele glazen want plaatsen. Dit maakt het geheel optisch groter en lichter. Daarnaast is het natuurlijk zo dat met een schuifpui de kans dat de deur dichtvalt een stuk kleiner. Tot slot is door de grote hoeveelheid glas gemakkelijk winst te boeken op het gebied van isolatie door dubbelglas.

Het voordeel van een schuifpui

Een ander voordeel aan een schuifpui is de mate van onderhoud die eraan gepleegd moet worden. Doordat het glas betreft moet er natuurlijk wel gezeemd worden. Het is echter wel zo dat de onderhoudswerkzaamheden aan de kozijnen en de gevel een stuk minder groot worden. Daardoor is een schuifpui dus eigenlijk gewoon ondehoudsarm te noemen. Dit is voor veel mensen met drukke levens een belangrijke bijkomstigheid die hen ertoe doet besluiten om voor de schuifpui te kiezen. Dit maakt ze overigens ook direct wat veiliger. Ze blijven immers gemakkelijker in goede staat.

De kosten voor een schuifpui

Wat een schuifpui kost hangt af van het type dat je kiest. In de eerste plaats kan je voor een hefschuifpui gaan. Aan de andere kant kan je een kiepschuifpui nemen. Laat dan ook nu direct offertes opstellen voor beide opties. Je kunt dan bepalen wat je het goedkoopst kunt laten doen, maar je kunt ook kijken wat voor jou de beste optie is. Een kiepschuifpui is vaak wat beter geschikt voor kleinere ruimtes omdat hij wat gemakkelijker open gaat.