Metselaar

Bouwwerken worden over het algemeen opgetrokken uit muren. Daarom is het ook zo belangrijk dat deze muren op de juiste manier gezet worden. Laat dit dan ook door een metselaar doen om het beste resultaat te bereiken. Deze houdt bijvoorbeeld naast stevigheid ook de isolerende werking in het oog. Dit zijn immers ook belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het plaatsen van muren voor bijvoorbeeld woningen of kantoren. In de ideale situatie vraag je eerst verschillende offertes nu direct aan en vergelijk je de prijzen om de beste eruit te kunnen halen.

Het werk van een metselaar

Een metselaar houdt zich maar met één ding bezig en dat is het bouwen van muren. Dit is echter wel een hele simpele weergave van wat je van de metselaar mag verwachten. Zo kan hij bijvoorbeeld een nieuwe muur bouwen, maar ook een oude muur restaureren. Dit is nog een echt ambacht. Het vak van metselaar is immers al eeuwen oud. Desondanks is het wel nog altijd een specialisme. Daarom is het ook verstandig om niet zelf te metselen als je iets nieuws gaat bouwen, maar dit door de expert te laten doen.

Binnen en buiten metselen

Er is natuurlijk ook nog een ander belangrijk punt waarmee rekening moet worden gehouden. Is de muur namelijk voor binnen of voor buiten? Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor de manier waarop met de voegen wordt omgegaan. Bovendien is het natuurlijk zo dat bij een gevel andere zaken komen kijken dan bij een binnenmuur. Dit mag niet onderschat worden. Een gevel zal immers ook op de juiste manier door gevelonderhoud verzorgd moeten worden. De metselaar kan hier advies in geven op het moment dat hij de muur zet.

De kosten voor een metselaar

Wat kost dat nu eigenlijk, een metselaar inhuren? Dit zal vaak afhangen van hoe groot het project is. De metselaar rekent immers meestal per vierkante meter. Daarnaast is het afhankelijk van binnen of buiten en van nieuwbouw of aanbouw. Al deze zaken moeten worden meegenomen in de berekening van de prijs voor het aanleggen van een nieuwe muur in of aan jouw woning of kantoor.