Dakkapel

Je kunt de ruimte in je woning op verschillende manieren vergroten. Een manier die veel wordt toegepast is het plaatsen van een dakkapel. Je maakt dan een schuin dak deels recht, als het ware. Daardoor wordt de oppervlakte misschien niet direct groter, maar de inhoud wel. Dat betekent dat je anders met de indeling van de ruimte kunt omgaan. Dit is vaak net wat mensen zoeken als ze meer ruimte nodig hebben. Een dakkapel plaatsen kan weleens precies de juiste oplossing zijn. Zeker wanneer de woning verder gewoon precies aan jouw wensen voldoet.

Hoe plaats je een dakkapel?

Dakkapellen worden meestal in zogenaamde prefabvorm aangeleverd. Dat betekent dat de kapel al bijna geheel klaar is als hij uit de fabriek komt. Hij hoeft dan alleen nog maar op jouw dak te worden gemonteerd. Dit is echter wel vakwerk. Je kunt dit dus zelf proberen, maar beter is het om dit aan een vakman over te laten. Je kunt deze er ook het best vanaf het begin bij betrekken. Er zijn immers zeer veel verschillende soorten dakkapellen. Hj kan je hierin adviseren wat de juiste maat is.

Dakopbouw laten doen

Het vergrote van de woning door een dakkapel wordt ook wel het plaatsen van een dakopbouw genoemd. Hierbij moet bijvoorbeeld rekening gehouden worden met de dakisolatie. Deze moet goed worden bijgewerkt wanneer het dak verandert. Wanneer je nu een offerte aanvraagt, let er dan ook op dat al dit soort zaken ook worden meegenomen in de werkzaamheden die berekend worden. Het is belangrijk dat je dak wel zijn beschermende werking blijft houden na het plaatsen van de opbouw. Het plaatsen van de kapel kan overigens wel vaak snel worden verzorgd.

Het soort dakkapel

Er zijn zoals gezegd veel soorten en maten dakkapellen op de markt. De belangrijkste keuze die je moet maken is of je een kunststof dakkapel of een houten dakkapel wilt hebben. Daarnaast is het belangrijk om na te denken of er nokverhoging bij komt kijken of niet. Als je deze twee zaken door de expert laat bekijken, dan ben je al een heel eind in het maken van de juiste keuze. De dakkapel kan dan snel door de vakman op de juiste manier worden geplaatst op jouw dak.