Stratenmaker

Wanneer je jouw tuin, of een deel daarvan, met stenen wilt laten leggen, dan kan je dat beter niet zelf doen. Bij het maken van een straat komt namelijk wel enige expertise kijken. Een stratenmaker is dan de aangewezen persoon om je te helpen. Een ervaren vakman kan namelijk precies zien waar de gevaren liggen voor jouw tuin, denk bijvoorbeeld aan het tegengaan van verzakking. Wil je het juist laten doen, dan is de stratenmaker de man voor de klus. Aan de hand van een offerte die je nu hier aanvraagt kan je zien wie je moet hebben.

Wat kan een stratenmaker?

In de eerste plaats is een stratenmaker de man die de bestrating verzorgt. Hij legt de tegels of stenen die je uitgezocht hebt om jouw tuin mee te vullen. Dit kunnen siertegels zijn, maar het kan ook een straatje zijn voor bijvoorbeeld een oprijlaan. Dit kan bijvoorbeeld met betontegels, maar ook met klinkers. Wat het juiste is in jouw situatie kan hij snel inschatten. Hij kan dan een ontwerp en een kostenplaatje maken en dit aan je voorleggen. Je kunt dan direct bepalen of dit voor jou de juiste optie is.

Wat kost een stratenmaker?

De kosten voor een stratenmaker vallen in twee delen uiteen. In de eerste plaats betaal je voor het werk dat hij moet doen. Dit bepaalt hij bijvoorbeeld per uur of per vierkante meter die hij moet leggen. Daarbij wordt dan ook het werk aan de fundering gerekend. Daarnaast zijn er nog de kosten voor de stenen van de bestrating zelf. Dit kan wel wat uiteenlopen. Een betonbestrating zal vaak wat goedkoper zijn dan sierbestrating. Reken daarnaast ook op wat kosten voor bijvoorbeeld ophoogzand en voegzand dat de stratenmaker gebruikt.

Een tuin of oprit aanleggen

Een stratenmaker kan met zijn kennis een mooie tuin of oprit aanleggen. Wanneer je dit wilt laten bestraten is hij de ideale man voor de klus. Soms kan je hem daarom het best laten samenwerken met een hovenier. Die verzorgt dan de beplanting terwijl de stratenmaker de bestrating van de tuin of oprit voor zijn rekening neemt. Zo krijg je dan ook het ideale samenspel tussen de elementen. Dit leidt dan ook vaak tot de beste resultaten.