Hekwerk

Wanneer je een mooi huis met een mooie tuin hebt, dan wil je dat natuurlijk wel een beetje beschermen. Je hebt er werk in gestoken, dus het moet er ook echt goed uit blijven zien. Dat kan je doen door een hekwerk eromheen te laten plaatsen. Je beschermt daarmee je mooie tuin, maar maakt het ook direct kwaadwillende inbrekers een stuk lastiger om je woning te bereiken. Dat maakt het hekwerk beveiliging van je bezittingen. Zeker wanneer je sterk gesteld bent op je privacy is een hek laten plaatsen het overwegen waard.

Welk soort hekwerk kies je?

Er zijn veel soorten hekken te bedenken. Iedereen kent wel de houten hekwerken. Dit zijn immers nog altijd de meest gebruikte tuinhekken. Er zijn echter ook heel veel andere soorten die goed dienst kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan een gaashekwerk. De keuze die je maakt hangt ook enigszins af van de inrichting van je tuin en je gezin. Heb je een mooie tuin, dan kies je misschien eerder voor sierhekwerk. Heb je juist een tuin waarin kinderen spelen, dan moet het tuinhek juist praktisch zijn.

Bescherming

Een hek moet zoals gezegd dus ook een bepaalde mate van bescherming bieden. Als je het dus op de juiste manier geplaatst wilt hebben, dan kan je dat het best door de specialist laten doen. Vraag daarom nu hier een offerte aan. Dan kan je direct zien hoeveel dit je ongeveer gaat kosten. Bovendien krijg je dan de juiste adviezen voor jouw situatie. Vaak zal bijvoorbeeld een spijlenhekwerk de beste optie blijken om de tuin en de woning wat veiliger te maken. Dit is immers een sterk en stevig hek waar weinig mee kan gebeuren.

De poort van het hekwerk

Nu is het natuurlijk wel zo dat het hekwerk de tuin en het huis niet hermetisch moeten afsluiten. Je moet dus ook een keuze maken voor een poort. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een elektrische poort in je hekwerk. Ook moet je een keuze maken tussen een schuifpoort of een draaipoort. Het is dan belangrijk dat je bepaalt wat het best bij jouw type hekwerk past. De expert kan dit direct in de offerte opnemen.