Loodgieter

Een goede loodgieter kan allerlei klussen uit handen nemen. Zo kan hij sanitair aanleggen, maar ook waterleidingen, riolering en centrale verwarming verzorgen. Ook kan hij onderhouds- en reparatiewerk doen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor dakwerk en zinkwerk. Een goede loodgieter heeft zijn installatiediploma’s gehaald en kan het werk op een goede en veilige manier uitvoeren. Wanneer je dus een klus hebt en je wilt dat vakwerk wordt afgeleverd, dan is een offerte van een vakman aanvragen een goede start. De loodgieter kan voor al deze klussen afzonderlijk worden benaderd.

Waarom een loodgieter inhuren?

Het grote voordeel van het inhuren van een loodgieter is dat hij de werkzaamheden professioneel kan aanpakken. Het plaatsen van sanitair is bijvoorbeeld een werk waarbij precisie een grote rol speelt. Je kunt dit ook proberen zelf te doen, maar de kans dat het minder mooi wordt dan wanneer de professional het doet is natuurlijk groot. Goedkoop een specialist inhuren kan je doen door verschillende loodgieter offertes aan te vragen en de prijs te vergelijken. Dit zorgt dat je altijd zelf kunt kiezen voor de scherpste prijs.

Kosten van een loodgieter

Wat kost het eigenlijk om een loodgieter aan het werk te zetten? Dit hangt natuurlijk af van het soort werk. Niet alleen het verschil tussen sanitair, riolering of centrale verwarming speelt mee. Ook het verschil tussen aanleg en onderhoud speelt mee. Bovendien kan het per loodgieter verschillen. Denk aan de verschillen in kosten tussen een ZZP’er en een loodgieter in loondienst. Het is dus verstandig om met wat hulp een aantal offertes aan te vragen en de prijzen even naast elkaar te leggen. Kijk ook naar wat je daarvoor krijgt.

Direct een aanvraag doen

Vraag nu gelijk hier offertes aan. Als je aangeeft welk soort werk je gedaan wilt hebben, dan kan daar direct door verschillende loodgieters een prijs voor worden gemaakt. Wanneer je je keuze hebt gemaakt kan de vakman direct beginnen met het uitvoeren van het werk. De loodgieters zijn vaak ook lid van vakorganisaties zoals UnetoVNI. Zo kan je er dus zeker van zijn dat alles volgens de regels gebeurt en aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet.