Schoonmaker

Een schoonmaker vervult een belangrijke functie binnen een kantoor. Het is namelijk noodzakelijk dat de werkplek altijd hygiënisch en veilig is. Dit is namelijk nodig om de gezondheid van je werknemers te garanderen. Schoonmaken gaat verder dan stofzuigen en een doekje over de bureaus halen alleen. Daarom is een professionele schoonmaker die het schoonmaken zakelijk aanpakt misschien wel een verstandige keuze voor jou als ondernemer. Bekijk daarom nu gelijk meerdere offertes om de beste te vinden. Dit is namelijk veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het aanbod is heel erg groot.

Wat is schoon?

Wat is nu eigenlijk echt schoon? Het gaat dan natuurlijk om goed en grondig reinigen. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken tussen de vezels van de vloerbedekking. Denk ook aan het poetsen van de toiletten. Al deze zaken moeten heel grondig gebeuren. Het liefst meerdere keren per week. Hier heb je als ondernemer natuurlijk zelf geen tijd voor. Daarom huur je een schoonmaakbedrijf in. Deze komen dan op vaste tijden per week om te zorgen dat alles goed gereinigd wordt en daardoor fris en hygiënisch blijft. Dit alles gedaan voor de laagste prijs.

De juiste schoonmaker zoeken

De schoonmaker vind je door nu hier een aantal offertes aan te vragen. Je krijgt dan direct meerdere offertes toegestuurd. Je hoeft dus eigenlijk niets meer zelf te doen. Het enige wat overblijft voor jou is zoeken naar de laagste prijs. Die vind je namelijk door de offertes van de schoonmaakbedrijven naast elkaar te leggen. Let daarbij ook wel goed op welke werkzaamheden de bedrijven aan bieden. Dit kan ook nog weleens verschillen. Zoek alleen de zaken die voor jouw bedrijf van belang zijn uit.

Let op regelgeving en keurmerken

De bedrijven die je hier vindt zijn allemaal in bezit van de benodigde keurmerken. Dat betekent dat ze aan de uitgebreide regelgeving waaraan erkende schoonmaakbedrijven moeten voldoen kunnen voldoen. Dit is natuurlijk ook erg belangrijk. Het gaat immers niet alleen om jouw veiligheid en gezondheid, maar ook om die van de schoonmakers. Een voorbeeld hiervan is het OSB-keurmerk. Dit hoeft bovendien geen invloed op de prijs te hebben. Alle bedrijven waar je de offerte van aanvraagt moeten hier immers aan kunnen voldoen.