Traprenovatie

Is de trap in jouw woning nodig aan een opknapbeurt toe? Dan is het tijd om het grondig aan te pakken en voor traprenovatie te kiezen. Dit kan je niet zomaar even laten doen. Een trap moet namelijk precies passend zijn. Daardoor is het beter om dit door een vakman te laten doen. Dit kan echter wel al snel flink in de kosten oplopen. Daarom is het verstandig om hier meerdere offertes op te vragen. Zo kan je er zeker van zijn dat je de beste prijs geboden krijgt voor het werk dat je in de aanbieding hebt.

Redenen om een trap te renoveren

Wanneer ontstaat de reden om een trap te renoveren? Vaak is het dan een hele oude houten trap die begint te rotten. Dit is natuurlijk gevaarlijk. Als je er doorheen zakt kan je een flinke val maken. Daarom moet de trap dan niet alleen opgeknapt, maar ook vernieuwd worden. Een hele nieuwe trap kan echter wel weer heel erg duur zijn, dus laat je alleen de delen aanpakken die aan vernieuwing toe zijn. Dit is de beste oplossing voor zowel je veiligheid als je portemonnee.

Een expert inhuren

Het is best mogelijk om zelf een trap te renoveren. Het werk dat hierbij komt kijken is met het juiste gereedschap en materiaal zelf uit te voeren. Toch is het beter om een vakman erbij te halen. Een timmerman die gespecialiseerd is in trappen is hier een voorbeeld van. Een trap is namelijk uniek, geen enkele trap is exact gelijk. Daardoor kan het best een flinke klus zijn om alles passend te maken. Iemand die hier al vele jaren ervaring in heeft zal dit sneller voor elkaar kunnen krijgen dan iemand die dit voor het eerst doet.

Het gehele pakket

Wanneer de trap gerenoveerd is, dan is het ook een goed idee om direct ervoor te kiezen om hem helemaal te laten afwerken. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een mooie bekleding. Denk aan laminaat of aan tapijt. Daarnaast zijn ook overzettreden heel populair als optie om een trap mooi te maken. De vakman kan dit vaak direct meepakken als hij klaar is met de traprenovatie.