Warmtepomp

Besparen op energiekosten wordt de laatste jaren steeds interessanter. Een van de opties die je daar voor hebt is het installeren van een warmtepomp. Veel mensen weten echter niet precies wat dit is. Bovendien hebben ze daardoor geen enkel idee wat het kost. Je kunt hier echter nu direct offertes aanvragen zodat je hier meer inzicht in krijgt. Aan de hand van de informatie die je hier kunt vinden kan je dan een goed overwogen keuze maken. Het kiezen voor een warmtepomp kan immers zeer veel positieve effecten voor je teweegbrengen.

Wat is een warmtepomp?

Eigenlijk is het heel simpel. Met een warmtepomp kunnen kamers in een woning of ruimtes in een kantoor worden verwarmd. Dat kan met behulp van lucht, grond of water worden gedaan. Dit is de warmte die in de grond zit na de zomer. Dit overschot kan worden opgeslagen en in de winter worden ingezet om de kou te bestrijden. Met de warmtepomp wordt water verwarmd en dat water maakt de cv-installatie weer warm. Zo kan je dus opstoken zonder dat je meer kosten voor energieverbruik voor je kiezen krijgt.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp moet in huis worden geplaats. De leidingen waardoor het water loopt moeten van binnen naar buiten en dan de grond in. Dit kan je dus niet zomaar zelf even installeren. Dit moet je laten doen door een vakman die dit al vele keren heeft gedaan. Daarom is het ook belangrijk dat je inzicht krijgt in de kosten voordat je een beslissing neemt voor welk bedrijf dit kan doen. Bovendien is het belangrijk dat de pomp op de juiste manier op de cv-installatie worden aangesloten. Daarmee kan zelfs warmte voor de vloerverwarming worden verzorgd.

De verschillende soorten systemen

Er zijn verschillende soorten warmtepompsystemen op de markt. Zo is er het zogenaamde lucht/lucht-systeem, het lucht/water-systeem en het water/water-systeem. Ook zijn er systemen die grondwarmte oppompen of warmte uit een rivier of een meer kunnen halen. Dit betekent dus ook dat er voor iedere situatie een ander soort pomp het mest geschikt is. Dit kan je dan aan de hand van het advies van de vakman voor jouw situatie bepalen.