Gevel impregneren

Om een gevel in betere staat te houden is gevelreiniging zeer belangrijk. Om het daarna beter te behouden is ook een gevel impregneren van groot belang. Daarmee maak je de gevel op een simpele manier beter bestand tegen allerlei gevaren. Zo wordt hij bijvoorbeeld waterafstotend, schimmelwerend en vuilafstotend, maar ook brandvertragend. Al deze zaken zorgen ervoor dat een gevel veel beter in goede staat kan meegaan. De manier waarop het impregneren wordt aangepakt wordt ook wel hydrofoberen genoemd. Dit is werk voor een specialist dus vraag daarom direct een offerte aan.

Wat is impregneren?

Uiteindelijk is impregneren niets anders dan een materiaal bewerken met een ander goedje. Dit kan bijvoorbeeld een middeltje zijn dat zorgt dat het materiaal water- en vuilafstotend wordt. Hydrofoberen is niet alleen het op de buitenzijde smeren van het goedje, maar het echt doordrenken ervan. Het is dus geen toplaag, maar een toevoeging. Dit zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat graffiti geen kans heeft om op de muur te blijven plakken. Dit is natuurlijk erg aantrekkelijk om de muren mee te bewerken. Dit wordt dan ook steeds vaker gedaan.

Impregneren in meerdere stappen

Het bewerken van de muur met de stof gaat in meerdere stappen. In de eerste plaats moet dan een toplaag worden aangebracht. Deze coating is een soort beschermlaag voor het echte middel er op gaat. Daarmee wordt het effect van het echte middel dus eigenlijk verhoogd. Het is dan ook belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. Dit heeft onder andere te maken met het soort steen dat bewerkt wordt. Als de steen wat meer poreus is, dan zal dit andere uitwerking hebben dan de wat dichtere steen.

In combinatie met gevelreiniging

Het is verstandig om de gevel die je wilt laten impregneren door de vakman ook eerst goed te laten reinigen. Door eerst de reiniging te doen en daarna direct door te gaan met het impregneren zorg je ervoor dat je gevel in ideale staat wordt gebracht en daar ook lange tijd in blijft. Vraag dus een offerte aan waarin bij voorkeur beide werkzaamheden zijn opgenomen. Vraag ook eerst even advies aan de vakman hoe je dit het best kunt laten aanpakken.