Hovenier

Heb je een tuin waarover je niet helemaal tevreden bent? Dan is het waarschijnlijk beter om een hovenier in te schakelen. Vroeger werd een hovenier ook nog wel een tuinman genoemd. Dit is een echte expert die weet hoe hij een tuin moet aanpakken. Het gaat dan niet alleen om tuinaanleg, maar ook om tuinonderhoud. Als je immers eenmaal die mooie tuin hebt, dan wil je natuurlijk ook dat hij in goede staat blijft. Daarvoor is de hovenier de ideale man. Hij kan het ideale tuinontwerp voor je maken en het vervolgens ook uitwerken.

De werkzaamheden van een hovenier

Eigenlijk alles wat je kunt bedenken wat met werk in de tuin te maken heeft, is in goede handen bij een hovenier. Hij kan bijvoorbeeld ook tuinrenovatie voor zijn rekening nemen. Als je ooit al eens een prachtige tuin hebt gehad, maar deze door omstandigheden uitgegroeid is, dan kan de hovenier hem in goede orde herstellen. Wat de kosten voor dit werk zijn hangt af van het uurtarief van de hovenier. Vraag daarom nu een offerte aan om hier meer over te weten te komen.

Tuin aanleggen

In de eerste plaats is de hovenier de juiste man om een tuin aan te leggen. Dit is immers best wel een precies werkje. Je moet hiervoor namelijk leren omgaan met de beschikbare ruimte en daarbinnen iets passends bedenken. Bovendien moet het bij de persoon waarvoor de hovenier de tuin aanlegt passen. Het kan dan gaan om een vijver aanleggen, een boom kappen of juist een gazon aanleggen. Dit is helemaal afhankelijk van de wensen die je hebt voor jouw tuin. De hovenier gaat hier dan mee aan de slag om een tuin te ontwerpen.

Tuin onderhouden

Het is aan te raden om de hovenier aan te houden om ook het tuinonderhoud te laten doen. Wanneer hij immers de tuin heeft aangelegd, dan kan hij er ook voor zorgen dat hij in de juiste conditie blijft. Dit is vooral belangrijk voor het beeld van de tuin. Wanneer een tuin er beter ui blijft zien, dan zal je er ook met veel meer plezier in zitten. Het onderhoud is iets wat een hovenier ook kan verzorgen.